Een goede dakbedekking realiseer je met EPDM

Als je droog wil zitten, dan heb je een dak boven je hoofd nodig, maar dat is niet alles. Het dak moet immers niet water doorlaten en gaan lekken. Als je enkel een dak van stro boven je hoofd zou hebben, dan zou daar uiteraard genoeg water doorheen stromen. Je bevindt je dan weliswaar niet direct onder een stroom van regen, maar het druppelt wel overal. Maar ook met gewone dakpannen en andere materialen houd je overal kieren en kleine openingen waar water doorheen kan komen. Daarom is het verstandig om EPDM als dakbedekking te kopen bij epdmxl, De dakpannen zijn er om het meeste regenwater netjes af te voren richting de dakgoot. Tevens kun je met dakpannen de uitstraling van je woning verfraaien. Maar het is de laag onder de dakpannen die zorgt voor het feit dat je woning ook echt waterdicht is. Als je wat betreft deze onderlaag kiest voor EDPM, dan zit je eigenlijk altijd goed. Want EPDM is een enorm duurzaam en robuust materiaal. Het punt met water is immers dat het overal naar toe kan stromen. Als het water loodrecht uit de hemel komt vallen, dan stroomt het netjes van de dakpannen naar de dakgoot. Maar regen in Nederland komt niet altijd netjes recht uit de hemel. Door de wind waait het water alle kanten op en kan het dus ook van de zijkant een woning bereiken. Sterker nog, het water kan van onder zelfs omhoog worden gezwiept. Op stormachtige dagen kan regenwater dus ‘op zoek’ gaan naar openingen rondom je woning. Daarom is het dus zo belangrijk om alles helemaal af te sluiten. Kies om deze reden dan ook voor EPDM, want dit materiaal, mits op de juiste wijze aangebracht, zorgt ervoor dat het regenwater geen kans heeft om je woning binnen te dringen. Een ander voordeel van EPDM is de duurzaamheid. Het is mooi dat een laag van een specifiek materiaal je woning beschermt, maar als je deze laag elk jaar of iedere 5 of 10 jaar moet vervangen, dan blijf je er mee bezig. Gelukkig gaat EPDM zomaar 50 jaar mee, zonder dat je dit in die periode hoeft te vervangen. Na de 50 jaar gaat het niet opeens scheuren of loslaten, dus de kans is zeer groot dat je er je hele leven lang van kunt genieten. Dat wil zeggen, dat je er de rest van de tijd in je eigen woning geen omkijken meer naar hebt en altijd droog zit. 

Surf naar epdmxl.nl en bestel alle EPDM materialen

Mocht je aan de slag willen gaan met je dak en heb je daar de nodige materialen voor nodig, dan kun je terecht op de website van epdmxl.nl. Hier kun je in ieder geval terecht voor: 

  • Volledige dakpakketten
  • EPDM stroken 
  • Lijm en kit

Je kunt een professional inhuren om de dakbedekking aan te brengen, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. 

Leer meer over deze dakbedekking via de site

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de toepassingen en mogelijkheden van EPDM, dan kun je uiteraard altijd even een kijkje nemen op de website. 

Lees meer…