Waar kun je een haartransplantatie doen?

Als je als man een haartransplantatie overweegt gaat er vaak een lange periode aan voorafgaand van vele twijfels en onzekerheden. Je haar wordt met de jaren steeds dunner, of je haargrens trekt steeds verder omhoog. Misschien heb je jaren geleden al eens gezegd dat als het ooit zo ver was je zo’n transplantatie zeker zou overwegen. Dit is heel begrijpelijk volgens de experts van de beauclinic, een kliniek voor haartransplantatie. Je haar is namelijk zo’n groot en belangrijk onderdeel van je uiterlijk dat het mannen ontzettend onzeker kan maken als het minder wordt. De meeste mannen kunnen beamen dat het ze minder mannelijk doet voelen, en op zn minst stukken minder sexy. Een volle haardos wordt immers geassocieerd met jeugdigheid, en dus is het niet zo gek dat mannen er ouder uit gaan zien zodra ze last krijgen van kaalheid. Soms gebeurt dit zelfs al op zeer jonge leeftijd, met als gevolg dat veel jongens zich simpelweg kaal scheren. Op die manier zien ze er toch nog stoer uit en hoeven ze niet het gesprek aan te gaan over hun diepe inhammen of super dunne haar. Echter, een haartransplantatie kan het hele probleem vaak ook al grotendeels oplossen. Als je het budget ervoor hebt zou ik het zeker eens overwegen. En zo niet, dan is het sparen voor zo’n behandeling tegen kaalheid het echt waard!

Hoe werkt een haartransplantatie?

Als je erover nadenkt een haartransplantatie te ondergaan wil je natuurlijk allereerst weten hoe zo’n behandeling precies in zijn werk gaat. het principe is eigenlijk heel simpel. Er worden namelijk haartjes (met wortel en al) van het ene naar het andere gebied verplaatst. Deze haren komen voornamelijk uit de haarkrans, het gedeelte onderaan je achterhoofd. De reden daarvoor is dat deze vaak immuun zijn voor uitval, en die immuniteit neem je dus mee naar het nieuwe gebied. Tijdens de haartransplantatie wordt altijd gewerkt volgens het volgende stappenplan:

  • Het losmaken en uithalen van de groepjes haarwortels uit het donorgebied
  • Het aanbrengen van speciale groeivloeistof op de uitgehaalde haren
  • Het klaarmaken van het ontvangstgebied door kleine kanaaltjes te maken
  • Het inbrengen van de haarwortels in het ontvangstgebied

Bij het aanmaken van de kanaaltjes wordt altijd rekening gehouden met de natuurlijke groeirichting van de haren. Het is namelijk wel de bedoeling dat het resultaat natuurlijk oogt en dus dat alle haren dezelfde kant op groeien. De experts van beauclinic zijn zeer ervaren en dus hoef je je bij hen geen zorgen te maken over het resultaat van je haartransplantatie.

Kan ik ook haren laten transplanteren?

Om een haartransplantatie te kunnen ondergaan is er eigenlijk maar één ding heel belangrijk, en dat is dat het donorgebied (dus het gebied waar de haren vandaan komen) van goede kwaliteit is. Als je interesse hebt kun je het beste even een orientatiegesprek plannen bij de beauclinic, dan kunnen ze jouw haren eens goed bekijken en je vervolgens alles vertellen over de mogelijkheden. Bedenk wel dat jouw verwachtingspatroon een grote rol speelt bij het uitvoeren van deze behandeling. Als je erg weinig haar hebt en het donorgebied is ook erg dun, dan zul je nooit een super volle bos krijgen. Het is dus belangrijk realistisch te blijven als je een haartransplantatie wilt ondergaan. maar voor veel mannen is een klein verschil al heel significant, en is elk verschil mooi meegenomen.